torsdag 18. september 2014

Uke 37 - Delicatessen på Aker Brygge


Tipp, topp tapas!




Heeeyy, det er jo ikke et menneske her!!??

Det er lørdag, klokken nærmer seg 13, og vi står i døren inn til Delicatessens flotte lokale på Aker Brygge. Dette er vår første visitt her, men alltid tidligere, når vi har vært på tapas-etablissementets avdelinger på Majorstua og Grünerløkka, har det vært stuvende fullt, og kamp om plassene.
Riktignok er vi tidlig ute for lunsj, men helt tomt? Vi spør servitøren, som viser oss vei til hjørnebordet ved vinduet. Hun kan fortelle at jo da, spisegjestene kommer nok etter hvert, her er det alltid bra med besøk. 


Vi kommer rett fra Matstreifs megajippo på Rådhusplassen, der vi har forsynt oss av smaksprøver fra norske lokalmatprodusenter. Likevel studerer vi tapasmenyen med stor entusiasme, for Delicatessen har ikke skuffet oss tidligere. De gangene vi har vi klart å kjempe til oss et bord i lokalene helt nederst på Grünerløkka har tapasopplevelsen vært bra. Delicatessen åpnet ved Akerselva i Søndre gate i 1999, i 2011 sto Vibes gate på Majorstua for tur, mens i fjor høst ble restauranten i de gamle industrilokalene i Holmens gate på Aker Brygge
innviet.
- Jeg lengter tilbake til San Sebastian, sukker Tjodunn. - Forrige spanjol vi besøkte i Oslo var vel Bon Lio?
- Mhm, nikker Per, og det var slett ikke fy skam!

Akkurat nå er utsikten fra hjørnebordet vårt ganske deprimerende. Det graves i gaten utenfor, og en rød løper ligger langsmed fasaden, forsøksvis for å lede de sultne på rett vei. Men desto triveligere er det inne. Servitøren sier det er plass til 200 spisegjester her, men da er det stuvende fullt både i 1. etasje og oppe på mezzaninen, og ifølge anmeldelsen fra Osloby er støynivået tordnende.

Men denne dagen kan vi høre en knappenål falle – i alle fall før det begynner å fylles opp ved bordene rundt oss.  Junior er på hyttetur denne helgen, derfor kan vi flotte oss med vin til lunsj. Valget faller på en spansk rosé, Bobal, til 460 kroner. Tapasene er romslige av størrelse, det er også prisene som ligger rundt hundrelappen. Vanligvis er det nok med to-tre per person, opplyser servitøren om.
Vi går for blåskjell thai style, pulled pork med chilimajones, grillet indrefilet av okse med endive, og grillet chevre med blåbær, bakte rødbeter og glaserte hasselnøtter, samt aioli og brød.

Men dessverre gjør vi den feilen vi ofte gjør på tapasrestauranter: Vi bestiller all maten med en gang. Alt kommer dermed samtidig med det resultatet at de siste rettene vi spiser, rekker å bli kalde.

Vi starter med blåskjellene, som er dampet i spansk Estrella-øl og kokosmelk. Kanskje burde det vært litt mer sting i den ellers gode sausen, i og med at den annonseres som thai-style?  Den nye farsotten pulled pork serveres på toast med chilimajones, kjøttet faller fint fra hverandre og

eple-chilisalaten tilfører sødme og litt krutt.

Den hardt grillede indrefileten er som smør, men den bitre, barske smaken på endiven blir kanskje i meste laget. Prisen er også litt i overkant, 148 kroner.
- Jeg liker endivier, jeg altså, men denne orker jeg ikke spise! Tjodunn skyller din bitre biten ned med litt ekstra rosé.

Avslutningen blir lunsjens definitive høydepunkt, selv om den var blitt kald. Vår nye høstfavoritt rødbeter, blåbær, litt mynte og hasselnøtter topper rause grillede slicer av chevre. Say no more!!

Pris: Fire tapas, aioli, brød og en flaske vin: 943 kroner.


Passer for:

Barnefamilier: Hit er det bare å ta med seg hele familien på lunsj. Nok av smaker å velge i både for store og små.

Ut med jobben: Absolutt. Men å få plass kan kanskje bli en utfordring. Etter kl. 17 er det kun drop-in som gjelder.

Romantikk: Kjør på. Kombinasjonen tapas og vin bør gjøre susen.

Single: Vil du ikke sitte og blomstre alene ved et bord, er det god plass ved den lange baren. Her kan du både spise og drikke.

Hjem til Delicatessen HER


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar